Ligt jouw vak op het dak?

Je hebt het ongetwijfeld zelf al ondervonden: de zoektocht naar geschikte medewerkers wordt steeds moeilijker. Al heel wat jaren is dakwerker een ondergewaardeerde job en een knelpuntberoep, terwijl we allemaal weten dat het net een topjob is die veel beter verdient.

En daar willen wij vanuit VM Building Solutions mee helpen verandering in brengen. Met ‘Ligt jouw vak op het dak?’ lanceren we een ruime en langdurige campagne om het beroep van dakwerker de welverdiende aandacht te geven.

We richten ons zowel tot studenten als tot bouwprofessionals die openstaan voor een jobswitch. Door goed uit te leggen waarom de job van dakwerker een echte aanrader is, willen we jullie, helpen om het tekort aan medewerkers terug te dringen.

In de campagne die zowel via print, sociale media als online loopt, delen doorgewinterde dakwerkers hun ervaringen met de job, en benoemen ze de troeven. Zo is er de 61-jarige Joël Renaud uit Jurbeke (Jurbise), die al 45 jaar als dakwerker actief is. Hij vertelt hoe hij zijn vak na al die jaren nog steeds met evenveel goesting uitvoert, gedreven door de wil om klanten tevreden te maken. Kurt Gerimont uit Kortesem doet het relaas van de uitbouw van zijn familiebedrijf, waarin teamwerk een essentiële rol speelt. Samen met zijn mensen op het dak werken, is voor hem het hoogste goed. Collega’s zijn echte vrienden geworden. Ten slotte heeft Cedric De Greef het over het continu bijleren en het bovengemiddeld loon als dakwerker.

 

Op de website krijgen geïnteresseerden verder een overzicht van de opleidingsmogelijkheden. Want zowel voor professionals als studenten zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden voor het beroep van dakwerker, van de VDAB over Syntra  (beide voor professionals) tot het zevende specialisatiejaar dakwerken in het Beroepssecundair Onderwijs (voor studenten).

De campagne zal een volledig jaar lopen en krijgt later een vervolg.

Ontdek er alles over op www.mijnvakophetdak.be