Water -en luchtdicht bouwen

EPDM stroken fundering

U wilt een water -en luchtdichte afdichting? Hoe u dat moet doen? Met de EPDM-stroken van VM Building Solutions! Licht in gewicht en snel en eenvoudig aan te brengen in lange banen. De EPDM-stroken van VM Building Solutions zorgen voor een duurzame afdichting en beschikken over een uitzonderlijke weerstand tegen atmosferische invloeden zoals hoge en lage temperaturen, uv-straling en ozon.

EPDM-rubberstroken (EU/US/Resistit G SK) zijn uitermate geschikt voor de afdichting aan ramen, dorpels en gevelelementen. Ook worden ze als waterdichting tegen opstijgend vocht en als waterkering op de funderingen of op het ondergrondse metselwerk aangebracht.

De zelfklevende Resistit G SK

Resistit G SK toepassingenResistit G SK is een zelfklevende lucht- & waterdichtingsstrook in gewapende EPDM, die bijzonder geschikt is voor de lucht- en waterdichtingen rond ramen, deuren en dorpels, vochtwering in spouwmuren, waterdicht maken van funderingen en kelders alsook voor de afdichting van schouwen en lintelen.

De onderkant bestaat uit een hoogwaardige butyllaag met een scheidingsfolie, die in het midden ingesneden is. De baan is in standaardbreedtes van 10 tot maximaal 100 cm en een lengte van 20 m verkrijgbaar. Vanwege de totale dikte van slechts 1,3 mm kan het materiaal erg goed aan de geometrie van de verschillende componenten worden aangepast. Temperatuur ondergrond en membraan dient bij plaatsing minstens 10° C te bedragen.

Resistit G SK is ook uitermate geschikt voor de uitbekleding van dakgoten in de renovatie en in de nieuwbouw. Na het reinigen van de ondergrond kan Resistit G SK direct hierop worden aangebracht. Geprefabriceerde hemelwaterafvoeren en hoeken zorgen voor een eenvoudige en snelle verwerking. Vanzelfsprekend is Resistit G SK ook als vochtbarrière inzetbaar. Opgelet: Bij poreuze ondergronden moet de Resistit G SK-primer worden gebruikt.

Resistit G SK en EU/US-stroken worden geleverd in verschillende breedtes.

Voor meer informatie, kunt u altijd terecht bij VM Building Solutions