EPDM op plat dak magazijn Spriet Aardappelen

EPDM dak Spriet

Aardappelverpakkingsbedrijf Spriet in Merelbeke is een familiebedrijf uit de tweede generatie. Met een uitgebreid aanbod aan aardappelvariëteiten en diverse verpakkingen streven ze dag in dag uit naar de beste kwaliteit. Dat doen wij met de EPDM-rubbermembranen van VM Building Solutions ook. Op het platte dak van hun nieuwe magazijn ligt Sure-Seal EPDM met Pre-tape.

Een kunstig staaltje dakafdichting

Met Sure-Seal EPDM Pre-tape hebt u 100 % garantie op waterdichtheid. Het 5500 m2 grote platte dak van dit nieuwe magazijn en kantoor bestaat uit drie dakvlakken. De structuur van het dak is vierledig. Ten eerste bestaat de ondergrond uit geprofileerde staalplaat. Daarop bracht dakwerker Gent-Asfalt een dampscherm aan. Hierop werd dan de PIR-isolatie 12 cm mechanisch bevestigd alsook de Russ-strip, een versterkte EPDM-membraanstrook, die voor de kimfixatie zorgt. Ten slotte werd het Sure-Seal 1,5 mm EPDM-membraan Pre-tape volledig verkleefd met de Sprayfix spuitcontactlijm en maakt het deze dakdichting compleet. De Pre-tape zorgde voor het efficiënt verdichten van de overlappen.

De beste kwaliteit met Sure-Seal-EPDM Pre-tape

Spriet Aardappelen koos bewust voor Sure-Seal-EPDM Pre-tape omwille van zijn lange levensduur en het feit dat hier later zonnepanelen zullen worden op geplaatst. Ook de andere voordelen van Sure-Seal EPDM Pre-tape vond de dakwerker bijzonder interessant.

Ten eerste is Sure-Seal EPDM met  Pre-tape verkrijgbaar in grote en brede rollen. De Pre-tape zorgt voor kwalitatieve naadverbindingen, kortere plaatsingstijden en snellere resultaten. Tot wel 70% sneller! Bovendien is deze EPDM-rubber milieuvriendelijk, recycleerbaar, sterk uv-en ozonbestendig en wordt hij geplaatst zonder vlam op het dak. De verwachte levensduur van 50 jaar sluit dit rijtje mooi af.

Naast de kwaliteit van onze producten vinden we bij VM Building Solutions ook steeds het totaalplaatje belangrijk. Gent-Asfalt wist ons te vertellen zeer tevreden te zijn over onze service, opvolging en nazorg.

Wenst u meer informatie over Sure-Seal-EPDM Pre-tape van VM Building Solutions? Mail ons uw vragen of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u Sure-Seal EPDM Pre-tape plaatst? Volg dan snel een van onze gratis Sure-Seal-opleidingen

Projectdetails

Bouwheer

Spriet Aardappelen (Merelbeke)

Dakwerker

Gent-Asfalt NV (Evergem)

Aannemer

Vandewalle Industrial Building Contractor (Aalter)

Type product

Sure-Seal EPDM Pre-tape – 1,5 mm

Type gebouw

Magazijn + kantoor

Grootte van de werf

5500 m2

Welke isolatie

PIR, 12 cm

 

Sure-Seal