Resitrix EPDM op plat dak stadhuis Oostende

EPDM Resitrix plat dak stadhuis Oostende

Resitrix-EPDM op de drie platte dakvlakken van het stadhuis in Oostende: dat is 3794 m² aan kwaliteit én waterdichtheid. In de Koningin der Badsteden koos Energiehuis Oostende (EOS) resoluut voor Resitrix-EPDM van VM Building Solutions. 

Ten eerste is het duurzaam onder invloed van uv-straling, heeft het ook een lange levensduur en is het de beste keuze voor het hergebruik van water.

Vóór de dakwerker aan de slag ging met het Resitrix EPDM-rubbermembraan van VM Building Solutions, plaatste hij een bitumineus dampscherm op de betonnen ondergrond en verlijmde hij er PIR-isolatie van 10 cm op. Daarna verkleefde hij met de hechtprimer FG35 de Resitrix SK partial bond horizontaal op het dakvlak en Resitrix SK W full bond op de dakopstanden.

Resitrix SK partial bond-EPDM op de dakvlakken 

Resitrix SK partial bond bestaat uit een toplaag uit gewapende EPDM-rubber en een partieel zelfklevende SBS-onderlaag van gemodificeerde bitumen en een manueel verwijderbare PE-folie.

Het lassen van overlappen heeft heel wat voordelen

    • 100 % visuele controle op de kwaliteit
    • 1 systeem van overlapverbinding
    • eenvoudige plaatsing
    • winter en zomer uitvoerbaar
    • 50 jaar verwachte levensduur                    

 

Resitrix SK W full bond-EPDM op de dakopstanden

Voor de dakopstanden werd gekozen voor Resitrix SK W full bond. Resitrix SK W full bond bestaat, net zoals de Resitrix SK partial bond, uit een toplaag in EPDM-rubber voorzien van een intern glasvlies wapeningsnet. De onderlaag bestaat hier uit 100% zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen.

Dankzij deze bitumenlaag kunt u de Resitrix-EPDM met hete lucht aan elkaar lassen. De hechtlaag en bitumenlaag worden perfect in elkaar gesmolten en vormen zo een naad met 100 % garantie op waterdichtheid. Vanaf het moment dat de bitumen uit de naad vloeit, kunt u er zeker van zijn dat de naad waterdicht is. Vraagt u VM Building Solutions om langs te komen bij u op de werf, dan kunnen wij visueel zeer makkelijk de geleverde kwaliteit controleren. 

VM Building Solutions WARRANTY op Resitrix-EPDM

De VM Building Solutions WARRANTY biedt u een uitgebreide garantie op de Resitrix-EPDM. Na de dakwerken kunt u de werken laten controleren. Dat kan heel eenvoudig. U contacteert VM Building Solutions en vraagt voor een controle door een van onze instructeurs.VM Building Solutions komt dan bij u ter plekke en kijkt vervolgens of de EPDM volgens de regels van de kunst is aangebracht. Heeft de dakwerker een Resitrix-opleiding gevolgd en is het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig, dan ontvangt u het garantiecertificaat. 

Centylon vloeibare waterdichting 

Centylon is een vloeibare hybride kunststof uit polyurethaan en vormt een solide verbinding. Deze is compatibel met verschillende ondergronden zoals verschillende types dakmembranen: zowel EPDM als kunststof- en bitumenbanen.

De eigenschappen van Centylon

Centylon scoort goed op verschillende punten. Ten eerste is Centylon 100% solventvrij, bevat het geen weekmakers en is het zeer ecologisch. Bovendien is het FLL-gekeurd, zo goed als volledig geurloos, uv-resistent en goed weerbestendig. Werken met Centylon vloeibare waterdichting loopt echt van een leien dakje. Primeren en afdichten gaat snel! En dat alles met een verwachte levensduur van minstens 25 jaar!  

CENTYLON-FRANKOLON® BluePac is de ideale oplossing voor kleinere aansluitingen en detailafwerkingen zoals deze op het plat dak van dit stadhuis. CENTYLON-FRANKOLON® BluePac bevat het bewezen CENTYLON-FRANKOLON® Thix alsook een 30 cm brede polyesterwapening.

Voordelen CENTYLON-FRANKOLON® BluePac

• Kleine verpakking, geen verlies
• Geen mengtoestel nodig
• Snel en zeker werken
• Eenvoudig verwerkbaar  

Een vlotte regenwaterafvoer

Voor een snelle en goede afvoer van het regenwater gebruikte de dakwerker onze PE-tapbuis. Deze PE-tapbuis beschikt over een aansluitslabbe van Resitrix SK W full bond die 100 % compatibel is met het gebruikte dakrubber en dus snel en veilig verwerkbaar is met warme lucht.

Bij dit project werden heel wat VM Building Solutions producten gebruikt. Niet alleen viel de keuze op onze kwaliteitsvolle Resitrix-EPDM rubber, ook de vloeibare waterdichting Centylon zorgde voor een goede afwerking van dit platte dak. Mooi, strak en 100% waterdicht. Meer moet dat niet zijn!

Wenst u meer informatie over onze Resitrix-EPDM? Neem dan nu een kijkje op onze EPDM-opleidingspagina of contacteer ons via epdm.be@vmbuildingsolutions.com en schrijf u in voor een opleiding.

Projectdetails

In opdracht van

EOS (Energiehuis Oostende)

Aannemer

NV Bouwwerken De Raedt Ivan (Zele)

Dakwerker

BCMB bvba (Zele)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond en Resitrix SK partial bond

Type gebouw

Stadhuis

Plaats van de werf

Oostende

Grootte van de werf

3794 

Type isolatie

PIR 10 cm

 

Resitrix