EPDM Evalastic maakt Antwerps labo waterdicht

Het dak van het laboratorium, met een aanzienlijke oppervlakte van 1250 m², werd gerenoveerd met Evalastic-EPDM.
Het bedrijf had hiervoor al gewerkt met dit EPDM membraan en was zo tevreden over de resultaten dat ze het ook wilden gebruiken voor de rest van hun dak. Ze waren in het bijzonder onder de indruk van de sterke afdichtingsprestaties, de duurzaamheid en de weersbestendigheid die Evalastic te bieden heeft - essentiële factoren om hun investering op lange termijn te beschermen.
Als er ook maar een druppeltje water in het labo zou belanden, zou dat namelijk rampzalige gevolgen hebben en maanden aan wetenschappelijk onderzoeks- en ontwikkelingswerk kunnen teniet doen.

Voor de renovatiewerken viel de keuze op het dakwerkersbedrijf Group Suerickx, die de voordelen van dit product van VM Building Solutions ook wist te waarderen.

Group Suerickx werkt met alle soorten afdichtingsmaterialen: roofing, PVC en EPDM. De dakwerkers stonden al snel voor een eerste aangename verrassing, namelijk hoe eenvoudig het wel is om Evalastic-EPDM (afmetingen: 1,59 x 25 m) te gebruiken en te plaatsen dankzij heteluchtlassen!

De grote afmetingen van deze EPDM bieden het voordeel dat het aantal te lassen naden beperkt blijft. De Evalastic-membranen beschikken over een lasrand die breed genoeg is voor een snelle en efficiënte lassing met warme lucht. Dankzij het gebruik van de Evacon 3-contactlijm kon de EPDM zonder enig probleem worden geplaatst op de drukvaste Rhinoxx-isolatieplaten van 100 mm (verkleefd op het bestaande dampscherm) en 50 mm (mechanisch bevestigd op het dampscherm). De contactlijm wordt bij voorkeur aangebracht met behulp van een drukvat op de volledige achterkant van de EPDM en de ondergrond.

Evalastic had nog een tweede verrassing in petto voor Group Suerickx: het fraaie uiterlijk. Dat de Evalastic-EPDM zo’n streling voor het oog is, is te danken aan twee specifieke eigenschappen.
Ten eerste: de dikte van 2,2 mm, die wordt verkregen door de polyesteronderlaag (1,00 mm), waardoor eventuele oneffen- heden van het dak onder een dikkere laag zitten en het geheel er veel strakker zal uitzien. Bovendien is het een anti-wortelmembraan, FLL-gecertificeerd. Ten tweede: de grijze kleur van Evalastic, die de warmte weerkaatst. Dat lijkt op zich misschien niet zo héél belangrijk, maar het speelt wel een bijzonder belangrijke rol voor een onderzoekslabo. De kwaliteit van de EPDM heeft ook een directe invloed op het visuele eindresultaat.

Group Suerickx heeft haar ervaring meer dan bewezen tijdens dit project, uitgevoerd kort na het voltooien van hun gratis Evalastic opleiding. De kwaliteit van de EPDM van VM Building Solutions werd nog maar eens erkend door professionele dakwerkers voor zijn flexibiliteit, plaatsingsgemak en uitzonderlijke visuele kwaliteit.

Het mag absoluut een geslaagd project worden genoemd, helemaal volgens de regels van de kunst en met bijna-wetenschappelijke precisie dankzij Evalastic.

Evalastic