Evalastic EPDM op plat dak privéwoning

Evalastic EPDM Vaes

Op een bijgebouw van een privéwoning in Houtvenne verlijmde dakwerker Vaes voor de eerste keer in zijn carrière de grijze Evalastic-EPDM. De garantie op helder regenwater gaf de doorslag om met Evalastic aan de slag te gaan.

Het dak bestaat uit een houten Douglas-balkenstructuur. Daarop werd OSB geplaatst en een dampscherm V3 op gebrand. Vervolgens plaatste de dakwerker hierop PIR-isolatie met een dikte van 120 mm en werd met de nodige nauwkeurigheid het Evalastic-EPDM rubbermembraan aangebracht.

De voordelen van Evalastic-EPDM

Evalastic voor een mooi strak dak

Evalastic-EPDM heeft een EPDM-rubberen toplaag en een non-woven polyesterwapening met een dampdrukverdelende werking. Hierdoor blijft uw dak mooi strak, blijvend elastisch en weerstaat het de meest extreme temperatuurschommelingen (-35°C tot +100°C).

Evalastic is met hete lucht lasbaar

Evalastic-dakbanen zijn universeel geschikt voor alle types van daktoepassingen (geballast, gekleefd of mechanisch bevestigd). De EPDM-dichtingslaag is homogeen in één gewapende laag en laat zich perfect thermisch homogeen lassen met warme lucht. Het lassen van overlappen en details gebeurt met hete lucht, zonder vlam op het dak. Op die manier worden de Evalastic dakmembranen mooi homogeen met elkaar verbonden. Mede dankzij die extra sterke lasnaad verkrijgt u een perfect waterdicht geheel.

Grijze Evalastic is heel milieuvriendelijk

Evalastic is verkrijgbaar in het zwart en grijs. De grijze variant biedt een goede reflectie van de zonnestralen. Hierdoor absorbeert uw dak minder warmte, is de omgevingslucht veel koeler en verbruikt uw airconditioning veel minder energie. Nieuwbouw of renovatie, warm- of omkeerdak, daktuin of industriedak: Evalastic-dakbanen zijn een milieuvriendelijke keuze voor elke denkbare Dakconfiguratie. En altijd met een verwachte levensduur van 50 jaar en meer!

Evalastic EPDM plat dak

Projectdetails

Dakwerker

Dakwerken Vaes (Houtvenne)

Type EPDM

Evalastic grijs

Type gebouw

Privéwoning

Grootte van de werf

60 m2

Type isolatie

PIR aluminium gecacheerd

 

Evalastic