Een gewapend dak voor AVA-magazijn in Sint-Niklaas

Op het platte dak van het AVA-magazijn in Sint-Niklaas is Mastersystems EPDM geïnstalleerd met Pre-tape.
Een zeer mooi en groot project van 4000 m² met de extern gewapende EPDM-rubber van VM Building Solutions.

De ondergrond van dit dak bestaat uit geprofileerde staalplaat. Daarop verkleefde dakwerker Adidak nv het Alutrix dampscherm, een product van VM Building Solutions.

Alutrix zelfklevend dampscherm
Alutrix is een zelfklevend dampscherm dat ideaal is voor luchtdichte afdichting. Dankzij de aluminiumfolie is Alutrix volledig dampdicht. Bovendien zorgt Alutrix snel voor een tijdelijke waterdichting, wat bij afbraak van een bestaand dak een grote troef is. Verkleving op de ondergrond gebeurt met de hechtprimer FG35 en overlappen worden eenvoudig aan elkaar bevestigd dankzij de zelfklevende onderlaag.

De voordelen van Alutrix

1. Dampdicht dankzij aluminiumfolie
2. Perfect beloopbaar dankzij glasdraadwapening
3. Eenvoudige verwerking met de hechtprimer FG35
4. Geen vlam op het dak
5. Professioneel luchtdicht systeem

Daarna werd de PIR-isolatie van 150 mm mechanisch bevestigd en verkleefde de dakwerker er de Mastersystems EPDM 2,2 mm met Pre-tape op.

De eigenschappen van Mastersystems EPDM

Mastersystems biedt het dakdichtingssysteem met de hoogste beschermingsfactor. Met Mastersystems bent u zeker van 100% helderregenwaterrecuperatie en kiest u voor een dak met 50 jaar levensduur!

Mastersystems-EPDM is extern gewapend, robuust, dimensionaal stabiel en bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals zware hagelstormen. De polyestercachering aan de onderzijde verdeelt de dampdruk op een efficiënte manier zodat een strak en vlak dak binnen handbereik ligt.

De voordelen van Mastersystems EPDM met Pre-tape
Een rol Mastersystems is 3,05 m breed bij 15,25 m lang (standaard of met pre-tape), of bestaat in een kleiner formaat van 1,525 m bij 12,20 m (met pre-tape).
Dankzij de dampdrukverdelende polyesterwapening en de Pre-tape gaat de plaatsing heel vlot.
Pre-tape is een vooraf in de fabriek geplaatste zelfklevende nadentape die ervoor zorgt dat de dakwerker tot 70% sneller naden maakt. De polyesterwapening maakt kimfixatie overbodig. Dankzij de extreme soepelheid van Mastersystems zijn complexe vormen en afwerkingsdetails mogelijk. Het is comfortabel en veilig werken met deze EPDM, zonder vlam op het dak.

Voor een efficiënte regenwaterafvoer werd gekozen voor de PE-tapbuis met EPDM-slabbe, een ander VM Building Solutions product.

Een efficiënte regenwaterafvoer dankzij de PE-tapbuis

De PE-tapbuis wordt gebruikt voor de afvoer van regenwater op daken die afgedicht zijn met EPDM-membranen. Deze tapbuis kunt u zowel horizontaal als verticaal plaatsen en kunt u dus ook als spuwer aanwenden.
De installatie en dimensionering moeten steeds volgens de voorschriften van het WTCB – TV 244 gebeuren.
De PE-tapbuis zorgt voor een vlotte regenwaterafvoer en een goed en waterdicht afwateringssysteem. De PE-tapbuis kunt u makkelijk met een schuifmof of elektromof aansluiten op de bestaande PE-afvoerbuizen. De EPDM-slabbe is dan weer 100% compatibel met het EPDM-dakdichtingsmembraan en sluit perfect aan. Ten slotte kunt de PE-tapbuis op lengtemaat bestellen.

Onze MasterRoofers verzorgen elk jaar duizenden projecten, zowel in nieuwbouw als renovatie. Een oplossing en combinatie die zowel esthetisch als kwalitatief bijzonder hoog scoort. Mastersystems-EPDM is met een verwachte levensduur van minstens 50 jaar zeer duurzaam en de beste keuze voor elk dak!

Wenst u meer informatie over onze Mastersystems-EPDM? Neem dan nu een kijkje op onze website of contacteer ons op info@vmbuildingsolutions.com  Zelf leren hoe u Mastersystems-EPDM plaatst? Schrijf u dan nu in voor een gratis opleiding: www.epdmopleidingen.be . Als u vooraf Constructiv contacteert, kunt u beroep doen op een financiële tussenkomst 

  Projectnaam   RENO AVA Logistics
  Bouwheer   Ava nv (Antwerpen)
  Dakwerker   Adidak nv (Herenthout)
  Type EPDM   Mastersystems 2,2 mm Pre-tape
  Type gebouw   Logistiek magazijn 
  Plaats van de werf   Industriepark, Sint-Niklaas
  Grootte van de werf   4000m2
  Type isolatie   PIR, 150 mm
  Opleveringsdatum    Juni 2018

 

Mastersystems