Golvend dak station Mechelen

Station Mechelen dakbedekking EPDM Evalastic

De renovatie van het Mechelse station staat centraal in het project ‘Mechelen in beweging’, met als doel de mobiliteit in en rond het station te verbeteren. Dit stationsproject is gestart in 2018 en zal ongeveer 7 jaar in beslag nemen. De stad wil van het vernieuwde station een sociale en economische trekpleister voor de regio maken!

Eersteklas golvend dak

Voor het dichtleggen en waterdicht afwerken van de golvende overkapping van de sporen koos de NMBS voor hoogwaardige Evalastic EPDM dakbedekking. De boogvorm van het dak in combinatie met de lichtgrijze kleur van dit EPDM rubber geeft de overkapping een opvallende sierlijkheid en versterkt het reisgevoel.

De eerste perrondaken werden ondertussen afgewerkt met Evalastic EPDM door dakwerken Landuyt uit Sijsele. Het team van Landuyt heeft jarenlange ervaring met de plaatsing van EPDM. Door hun expertise konden de dakwerkers het golvende dak van 2500 m² kwalitatief en professioneel waterdicht maken. Met de gespoten Evacon contactlijm kon de dakdichting bovendien zeer snel geplaatst worden.

Wenst u meer informatie over dit project of Evalastic EPDM van VM Building Solutions?


Projectdetails

Project: stationsproject 'Mechelen in beweging'
Locatie: station Mechelen, Koning Albertplein 2, 2800 Mechelen
Dakwerker: Landuyt J BVBA PLATTE DAKEN
Bouwheer: NMBS
Architect: Salvatore Bono en Brent Turchak
Dakafdichting: Evalastic grijs EPDM
Toebehoren: Evacon contactlijm
Type gebouw: perronoverkapping, lengte 200m, breedte 20m, max. hoogte 14m


Evalastic