Mastersystems EPDM schittert op twee bijzondere make-overs in houtstructuur

Ontdek de twee projecten van ecologische houtbouwer Sidati uit Lier. Het eerste project toont een dak met een golvende structuur in Grobbendonk. In Kontich werd een licht hellend dak gerealiseerd met Mastersystems EPDM. In beide gevallen ging het om een bestaande woning waar een volume in hout bovenop geplaatst is.

   

Woning in Kontich                                                             Woning in Grobbendonk

Benieuwd naar meer informatie over de beide projecten en de keuze voor Mastersystems EPDM? Lees hieronder het interview met zaakvoerster Claire Dewispelaere.

Hout, stro en Mastersystems® EPDM komen harmonieus samen in een woning in Grobbendonk. De ecologische houtbouwer Sidati uit Lier bracht het trio bij elkaar. Zaakvoerster Claire Dewispelaere licht toe waarom het achtkoppige Sidati-team als één man achter Mastersystems® staat.

Claire: We zijn ecologische houtbouwers. Voor elke opdracht vertrekken we vanuit de vraag naar natuurlijke en herbruikbare materialen. Al ons hout is FSC-gelabeld. Het komt uit sociaal en ecologisch goed beheerde bossen.

Je vindt dat elk bouwmateriaal duurzaam moet zijn. Voldoet Mastersystems® EPDM aan die eis?

We zijn begonnen als schrijnwerkerij. Onze liefde voor natuurlijke materialen, hout, heeft altijd centraal gestaan. Toen we de stap zetten naar houtskeletbouw, zijn we bewust op zoek gegaan naar natuurlijke oplossingen voor isolatie en dakbedekking. Van alle kandidaten voor constructies met platte daken bewees Mastersystems® EPDM het best in onze visie te passen: het is energiezuinig en efficiënt, sterk, duurzaam, volledig recycleerbaar en uiterst geschikt voor groendaken.

Speelt de snelheid waarmee je Mastersystems® EPDM legt ook een rol?

Een voordeel van houtskelet is dat het vooruit gaat. Mastersystems® EPDM past in dat plaatje. Plus dat het de eigenaars ook de beste garantie biedt voor een waterdicht dak. Vijftig jaar op zijn minst, zonder onderhoud.

Jullie realiseerden net twee woningen met Mastersystems® waarin het dak onmiskenbaar in de kijker loopt.

We zijn erg fier op de golvende structuur van het dak in Grobbendonk. Die maakt het huis heel bijzonder. Het is niet evident om dat met hout te realiseren, maar we houden van een uitdaging.  Wat je niet ziet: het is een strobalenhuis. De eigenaar stak het stro zelf in de muren. Wij hebben de verdieping met het golvende dak er in hout bovenop gebouwd, ook met stro als isolatie. Stro, beplating en daarop de EPDM.

Woning in Kontich           

Woning in Grobbendonk

Ook de Kontichse woning kreeg met hout en Mastersystems® een bijzondere make-over.

Opnieuw een bestaande woning waar we een volume in hout bovenop hebben gezet. Dit was een klassieke woning, een van de vele in de straat. De bouwheer is een architect die ook erg bezig is met ecologie. Hij koos voor de uitbreiding zeer bewust voor natuurlijke materialen. Ook hier was het de opgave om bij de vergroting van het woonvolume het huis architecturaal een meerwaarde te geven. Mastersystems® heeft zijn rol uitstekend gespeeld. Het geeft ons een budgetvriendelijk, mooi, modern en zeer strak dak met toch wel een serieuze helling.

     

Woning in Kontich

Mastersystems