Proefproject Tridex EPDM smaakt naar meer

Proefproject Tridex EPDM smaakt naar meer

De handige mannen van Renovatiewerken Van Goethem zijn normaal druk in de weer met badkamerrenovaties. Maar de laatste jaren gaat de focus ook naar vastgoedprojecten. Het laatste project heeft alvast iets uniek – het is voor de eigen zaak. Hét moment om voor het eerst de dakafwerking zelf te verzorgen. En met succes! “De Tridex EPDM ligt erbij als een biljart”, glundert Geoffrey Van Goethem.

Je eigen zaak is natuurlijk een ideaal uithangbord. Heb je het project ook zo opgevat?

Geoffrey Van Goethem: “Inderdaad. Op het dak staat bijvoorbeeld een nieuwe glazen bureauruimte. Daarnaast komen er over de hele oppervlakte – zo’n 250 vierkante meter – witte kiezelsteentjes en liefst 40 zonnepanelen. Het wordt een modern en uniek zicht als het volledig klaar is in december.”

Dat kan tellen als referentieproject. Ging je voorkeur direct uit naar Tridex EPDM als dakafdichting?

Geoffrey Van Goethem: “We kregen de tip van onze vaste leverancier. Zij zijn experten in bouwmaterialen en wanneer we hen naar de beste oplossing voor ons project vroegen, was de keuze snel gemaakt. Een levensduur van minstens 50 jaar, een elasticiteit van 400% en rollen op maat … het klonk ons als muziek in de oren. Mooi meegenomen: doordat Tridex EPDM vuurvrij en vrij makkelijk te plaatsen is, beslisten we om zelf de handen uit de mouwen te steken.”

Voor de aansluiting van het EPDM rekende je op Tridex KS 205. Een goede keuze?

Geoffrey Van Goethem: “Met een spuitpistool kan je de contactlijm mooi verdelen en is het bij wijze van spreken kinderspel. Het resultaat is er ook naar: het dak ligt erbij als een biljarttafel. De mensen die het al gezien hebben, geloven amper dat wij het rubber zelf geplaatst hebben.”


Tridex KS 205: dé lijm voor een waterdicht dak

Tridex EPDM en de contactlijm Tridex KS 205 zijn een ideale match. Hoe het werkt? Eenvoudig: breng de spuitbare lijm tweezijdig aan voor een waterdichte afwerking. Om het je nóg makkelijker te maken, bieden we Tridex KS 205 ook aan in een drukvat van 14kg.


Is het moeilijker om voor jezelf te werken dan voor een klant?

Geoffrey Van Goethem: “Nee. Een klant betaalt je per uur en verwacht daarom dat je direct resultaat levert. Elke vertraging of fout doet de rekening oplopen. Voor jezelf kan je wat meer experimenteren en desnoods eens herbeginnen. De druk is minder.”

Al werkend leren

Je deed beroep op een werfcoach van VM Building Solutions voor je eerste werkervaring op het dak. Hoe verliep dat?

Geoffrey Van Goethem: “Heel vlot. We hadden ook goed uitgerekend op welk moment we hem zouden uitnodigen: de dag met de meeste detailafwerkingen. Moeilijke hoeken en dakranden – 140 lopende meter in ons geval – zijn immers precisiewerk en dan heb je graag een specialist aan je zijde.”


Technische bijstand nodig voor het plaatsen van EPDM? Onze werfcoach komt graag langs met tips en tricks. Zo pak je voortaan de meest complexe dakdetails vol vertrouwen aan.

Voordelen van een werfopstart:
√ Gemoedsrust tijdens het werken
√ Tijdswinst door advies op maat
√ Zelfvertrouwen in eigen kunnen


Welke gouden tip neem je voor de toekomst?

Geoffrey Van Goethem: “Wij vonden het logisch om brede rollen te gebruiken voor grote oppervlaktes. Zo ga je sneller. Maar een stuk van bijvoorbeeld 6 meter breed plooivrij plaatsen is niet evident. Onze coach raadde ons dan ook aan om te werken met Tridex EPDM van 1,40 meter, de standaardbreedte. Dat bleek een stuk vlotter te gaan én we hadden weinig tot geen overschotten.”

Heb je de smaak nu te pakken?

Geoffrey Van Goethem: “Bij een volgend renovatieproject met een dak dat een opknapbeurt verdient, gaan we er weer zelf voor. Misschien roepen we dan nog eenmaal het advies in van een werfcoach. Maar daarna zijn we voorgoed vertrokken.”

Wenst u meer informatie over dit project, technische bijstand op de werf of Tridex EPDM? 


Projectdetails

Project: renovatie huis, dak van 250 m²
Locatie: Bazelstraat 120, 9150 Kruibeke
Dakwerker: Renovatiewerken Van Goethem
Type product: Tridex EPDM


Tridex