Renovatie plat dak met Resitrix EPDM

Renovatie bestaand dak met Resitrix SK W Full Bond in recordtijd

RESITRIX maakt het mogelijk om eenvoudig af te rollen en te plaatsen. Het kan op verschillende ondergronden (TPO, PVC, bitumen) worden aangebracht. RESITRIX® SK W Full Bond combineert de voordelen van wortelbestendigheid en een eenvoudige plaatsing dankzij de zelfklevende onderlaag. Het wordt vooral aanbevolen voor het waterdicht maken van opstanden, randen en goten.

“Ik werk al sinds ik zelfstandig dakdekker werd met RESITRIX® SK W Full Bond!”, dat is het duidelijke antwoord van Aaron Casteels uit Tremelo. Zijn doel was duidelijk: snel kunnen werken en er zeker van zijn dat alles waterdicht was. Vandaag heeft hij in recordtijd een renovatie van 5000 m² afgerond: in 3 weken!

Visuele controle van naden, de kwaliteitsgarantie op de werf
Om het plaatsingsgemak aan te tonen laten we graag deze vakman aan het woord: “RESITRIX® SK W Full Bond kan gemakkelijk worden afgerold en geplaatst: lengte bepalen, afrollen, het membraan tot het midden oprollen, verlijmen, membraan uitrollen en de naden lassen met hete lucht.” En ook al werkt Aaron Casteels graag snel, hij doet geen toegevingen op het vlak van kwaliteit. Hij wil zijn naden onmiddellijk op hun waterdichtheid kunnen controleren. Dankzij de bitumen die uit de naad vloeit zie je onmiddellijk het resultaat.

Geen vlam op het dak
Voor het afdichten van naden stellen we Varimat V2 voor: een lasautomaat voor het lassen van naden met hete lucht. Dit toestel maakt een snelle uitvoering mogelijk. De gebruiker kan zelf de optimale ergonomie, de simpele wijze van verwerking ervaren.Hoe groter het dakvlak, hoe sneller je kan profiteren van de tijdswinst. “Met een team van 3 man hebben we in 3 weken een oppervlakte van 5000 m² waterdicht gemaakt.We hebben een mooi resultaat afgeleverd en we hebben de verwachtingen van onze klant ingevuld.Op zo’n moment weet ik dat ik de juiste keuze voor RESITRIX en APOK heb gemaakt.”, aldus Aaron.

Renovatie op een bestaand bitumen en PVC dak: RESITRIX tot uw dienst!
Voordat de werken werden uitgevoerd, werd een grondig onderzoek gedaan naar het bestaande bitumineuze dak. Dit bleek zeer geschikt als dampscherm. Het dak werd eerst grondig gereinigd, waarna de hechtprimer FG35 op de bitumen kon worden gespoten. Nadien werd RESITRIX SK W Full Bond gebruikt als afdichting van de eerste 4750 m².

Een tweede deel van de renovatie, 250m² in PVC, vereiste een extra voorbereiding. Eerst werden de Securshield renovatiepanelen mechanisch bevestigd. SecurShield is een hoge densiteit coverboard,met een polyisocyanuraatschuim, en aan beide zijden bekleed met een glasvliescachering. Ideaal als optimalisatie van de ondergrond bij dakrenovatie of als toepassing in nieuwbouw. De ondergrond was klaar voor de plaatsing van de RESITRIX® SK W. Ook hier werd vooraf de hechtprimer FG35 aangebracht.

RESITRIX was vanaf het begin de juiste keuze
Door voor RESITRIX te kiezen, wordt het werk voor kleinere teams een pak eenvoudiger in uitvoering, Zeker voor een project van deze omvang.

  Dakdekker  Aaron Casteels - Tremelo
  Soort product  Resitrix SK W Full Bond
  Soort gebouw  Renovatie
  Site  Wilrijk, Dynamicalaan
  Grootte van de werf  5000 m2
  Datum van de oplevering  03 september 2018

 

Resitrix