Rockpanel gevelpanelen voor woonzorgcentrum

Rockpanel Stones gevelbekleding

Het sterk verouderde woonzorgcentrum Berkele Heem in de Limburgse gemeente Horst had geen toekomst meer in die functie. Echter, gezien het bouwjaar (1986) zou het kapitaalvernietiging zijn geweest als het gebouw gesloopt zou worden.
De Zorggroep vertrok daarom uit Berkele Heem en Wonen Limburg kocht het pand om er appartementen in te maken. Daarmee kreeg het vier etages tellende pand een ‘tweede leven’ als appartementencomplex ’t Bakenshof. Het gebouw werd grondig gerenoveerd en kreeg onder meer een nieuwe gevel, bekleed met Rockpanel Stones gevelpanelen. Het voormalige woonzorgcentrum werd van binnen helemaal gestript.

Vanuit de bestaande constructie werden de nieuwe appartementen opgebouwd. De hoofdingang is enkele meters verplaatst en de aanbouw met het restaurant en de dagverzorging zijn verdwenen. Het gebied voor de hoofdingang is opnieuw ingericht, waarbij onder meer de parkeerruimte werd uitgebreid.

Blikvanger zijn de roestbruine Rockpanel panelen aan de gevel. “De platen moesten aan een bepaalde brandwerende klasse voldoen. De Rockpanel panelen zijn door hun samenstelling van geperst steenwol uit basalt al in hoge mate brandwerend. Om die reden hebben we de architect geadviseerd Rockpanel te gebruiken”, zegt werkvoorbereider Patrick Bours van aannemer Van Wijnen.

Jarenlang een fris uiterlijk

Naast de brandveiligheid en het hiermee samenhangende prijstechnische aspect speelde ook het onderhoudsarme karakter van de panelen een belangrijke rol bij de keuze door Wonen Limburg.

De Rockpanel panelen zijn namelijk voorzien van een duurzame coating en behouden nog vele jaren hun oorspronkelijke, frisse uiterlijk.

Rockpanel panelen

Makkelijk te verwerken

In dit project zijn Rockpanel Stones platen met Mineral Rust design toegepast. Deze 8 mm dikke roestbruine panelen zijn in verschillende maatvoeringen geleverd om zo het zaag- afval tot een minimum te beperken. In totaal werd er 800 m2 plaatmateriaal verwerkt, niet alleen in de gevel maar ook bij het trappenhuis en de onderkant van de luifel bij de hoofdingang. De werkvoorbereider van Van Wijnen is uitermate tevreden over het eindresultaat: “Het uiteindelijk resultaat is precies zoals de architect en de opdrachtgevers wensten.” Ook blikt hij met voldoening terug op de samenwerking met Rockpanel. “Een team van Rockpanel heeft laten zien hoe de platen gemonteerd moesten worden en uitgelegd hoe de platen op het regelwerk getackerd moesten worden. Dat ging prima.”

Een gevel bepaalt de esthetische uitstraling van uw gebouw. Elk type gevelbekleding is uniek qua stijl, kleurenspel en technische eigenschappen. VM Building Solutions helpt u graag verder bij de keuze van de beste oplossing voor uw (gevel) project. Neem gerust contact op met uw VM Building Solutions contactpersoon voor meer informatie over ons gevelassortiment.

Rockpanel platen