Zinkwerk tankstation La Corbeille

Tankstation in zink La Corbeille Westmeerbeek

Op de site van de intussen afgebroken conservenfabriek La Corbeille - Bonduelle in Westmeerbeek (Hulshout) vind je tegenwoordig La Corbeille: een splinternieuw bedrijventerrein met vooraan een eyecatcher van formaat: tankstation ‘La Corbeille’.

Tankstation ingeblikt met zink

Het tankstation, met bijhorende shop, koffiecorner en vergaderzaal, geeft vorm aan de ingang van het bedrijventerrein en daarom was een opvallende architectuur zeer belangrijk. Het nieuwe benzinestation verwijst naar het industriële verleden van de site. De bijzondere vormgeving is namelijk een architecturale interpretatie van een conservenblik … vertaald naar een afwerking met zinkwerk.

Dit project is een schoolvoorbeeld van de samenwerking tussen een VMZINC @ WORK-installateur en de commerciële en technische diensten van VM Building Solutions.

Stan Lion - VMZINC @ WORK-installateur: ‘La Corbeille’ was een droom van een werf, door onze ervaring én doordat we van de architect veel vrijheid kregen. Dat vertrouwen betaalt zich dubbel en dik terug.

Zo had men de bekleding van de boog boven het tankstation oorspronkelijk gepland met vlakke platen. Maar Staande naad VMZINC is hier technisch beter en komt ook esthetisch mooier uit.

“Als er een wedstrijd bestond voor originele tankstations, won dat van ‘La Corbeille’ vast de eerste prijs.”

Fons Koning - PRO-ZINC Technieker VM Building Solutions: ook de vlotte wisselwerking met onze technische dienst heeft volop gerendeerd. Het plafond boven het tankstation bijvoorbeeld hebben we samen zelf ontworpen. We wilden dat het goed geventileerd zou zijn en dat de dampen zo weinig mogelijk vuil zouden maken. We zijn met de oplossing van open stootvoegen gekomen, waardoor het plafond zelf de dampen verspreidt en evacueert.

Door samen te zitten halen we het maximum uit ons materiaal zink en koppelen we daar oplossingen aan die uitvoerbaar zijn binnen het voorgestelde budget met een origineel, duurzaam en opvallend gebouw als resultaat.

Wenst u meer informatie over dit project of VMZINC van VM Building Solutions?


Projectdetails

Project: tankstation ‘La Corbeille’
Locatie: La Corbeille, Corbeillestraat 1-3, 2235 Westmeerbeek (Hulshout)
VMZINC @ WORK-installateur: Lion BVBA
Bouwheer: Van Loo
Architect: architectenbureau Manu Lenders
Techniek: Staande naad VMZINC®
Oppervlakte-aspect: ANTHRA-ZINC®
Type gebouw: tankstation + shop (nieuwbouw), 300 m² zinkbekleding


Zink