EPDM Sure-Seal beschermt 58 appartementen in Deinze

De inwoners van de 58 assistentiewoningen worden goed verzorgd en kunnen met een gerust hart genieten van hun oude dag met allerlei activiteiten of evenementen. Voor dit gebouw, stonden de kwaliteit van de gebruikte materialen en de constructie voorop. Dit project blijft een echt schoolvoorbeeld van professionalisme. Het dakwerkersbedrijf Landuyt J BVBA herinnert zich het project nog goed, in het bijzonder de vele voordelen die Sure-Seal Pre-tape EPDM van VM Building Solutions heeft kunnen bijdragen.

Sure-Seal Pre-Tape-EPDM: kwalitatieve en snelle plaatsing
Als eerste stap werd een bitumineus dampscherm gelast op het grote dak. Vervolgens werd er een PIR-aluminium gecacheerde plaat van 7 + 8 cm koud gekleefd, waarna de dakwerkers van Landuyt J BVBA de Sure-Seal Pre-Tape EPDM hebben geplaatst.  Het team maakte hierbij gebruik van rollen van 3,05 m X 30,5 m en vond het een enorm voordeel dat ze zo snel geplaatst konden worden. Bovendien konden ze dankzij de Pre-tape,  een vooraf in de fabriek geplaatste zelfklevende nadentape , heel wat tijd besparen.  Op aanraden van de technische medewerkers van VM Building Solutions hebben de architect en het dakwerkersbedrijf Landuyt J BVBA ook gekozen voor Spray fix, contactlijm voor het membraan. “De Spray fix-kleefoplossing is enorm praktisch en snel aan te brengen”, vertelt hij vol enthousiasme. De dakwerkers stonden nog voor een uitdaging, namelijk de vele dakdoorvoeren  die niet op de plannen was aangegeven: "Er stonden 18 dakdoorvoeren op het plan, maar in werkelijkheid waren er 21 ! Ze stonden niet allemaal op het eerste plan... We moesten de voorbereiding van ons werk herzien”. Ook hier werd het alweer snel duidelijk dat Sure-Seal van de ideale oplossing kon bieden voor het team.

Dankzij de lengte van de Sure-Seal Pre-Tape-rollen kon het dak in een mum van tijd worden afgewerkt: “We hebben de dakdoorvoeren enkel en alleen met Sure-Seal afgedicht. Het membraan plaatsten we eerst aan de ene kant van de ventilatie en vervolgens aan de andere kant. Alleen op de haakse gedeeltes moesten we soms stukken van het Sure-Seal-EPDM wegnemen! Dat was perfect voor dit project en we hebben zo ook veel materiaal en tijd kunnen besparen”.

De inwoners van deze appartementen mogen nu op beide oren slapen, want ze hebben een duurzaam, robuust dak dat hen meer dan 50 jaar lang zal beschermen tegen weer en wind, hagel en uv-straling. Een mooi eindresultaat dat werd bereikt op intelligente, praktische wijze door de expertise van de dakwerkers van Landuyt J BVBA enerzijds en het gebruiksgemak van de producten van VM Building Solutions anderzijds.

Sure-Seal