Renovatie dak Antwerpen met 1200m² Mastersystems EPDM

Mastersystems met Pre-tape van VM Building Solutions is een gewapend EPDM-membraan met een polyesteronderlaag, die het uiterst geschikt maakt voor de renovatie van oude bestaande bitumen daken. En laat dat nu net zijn waar het dakwerkersbedrijf IDE BOUW naar op zoek was voor dit renovatieproject van wel 1200 m². Het eindresultaat was een perfect afgewerkt project dat in een mum van tijd tot stand was gekomen dankzij de expertise van het Antwerpse familiebedrijf.

Mastersystems, de keuze bij uitstek …

“We vertrouwen volledig op de kwaliteit van Mastersystems! Onze directeur heeft er niets dan lof voor en heeft het zelfs bij hem thuis geïnstalleerd! ”. Het transportbedrijf uit Antwerpen kon enkel genoegen nemen met de allerbeste afdichtingsoplossing voor zijn kantoorgebouwen. Voor alle betrokken partijen in het renovatieproject was het dan ook onmiddellijk duidelijk dat Mastersystems de ideale keuze was. Dankzij dit EPDM-product van VM Building Solutions kon het dak van het gebouw op zeer snelle en efficiënte wijze worden gerenoveerd. Voor dit project kon de oorspronkelijke afdichting bovendien rechtstreeks dienen als dampscherm voor de installatie van het EPDM-membraan. De Pre-tape van Mastersystems maakte het bovendien mogelijk om de naadverbindingen bijna twee keer sneller dan normaal te realiseren. Het renovatiewerk werd eveneens versneld door het feit dat het EPDM-membraan in dit geval volledig gekleefd werd aan de bestaande bitumineuze drager. Het project was op zijn minst intens te noemen. Maar de jarenlange ervaring van de dakdekker IDE BOUW en hun kennis in de producten van VM Building Solutions hebben het verschil gemaakt.

… dat simpelweg niet plooit

Het dakwerkersbedrijf IDE BOUW wilde absoluut dat de EPDM niet kon ‘rimpelen’. Het zou natuurlijk een ramp zijn als er vochtzones zouden ontstaan tussen de twee bestaande afdichtingen (de oude en de nieuwe). Mastersystems biedt hiervoor echter de perfecte oplossing: het EPDM-membraan is voorzien van een polyestervezelonderlaag, die het mogelijk maakt om eventuele onregelmatigheden glad te strijken. Een bijkomend, en eigenlijk nog belangrijker, voordeel is dat het zorgt voor een betere verdeling van de dampdruk over het gehele oppervlak van het dak! Het dikkere membraan betekent bovendien dat de beschermingsgraad van het dak nog hoger komt te liggen. Mastersystems biedt een uitstekende bescherming tegen impactschade en maakt het dak aanzienlijk veerkrachtiger tijdens zware hagelstormen.

Al deze voordelen hebben bijgedragen aan de vlotte renovatie van dit dak. Het project kon zonder oponthoud worden afgerond en het gebouw mag nu genieten van een gegarandeerde duurzame afdichting van meer dan 50 jaar – en dat allemaal dankzij Mastersystems met Pre-tape van VM Building Solutions en de expertise van het dakwerkersbedrijf IDE BOUW.

Mastersystems