Zinken gevels voor polyvalent gebouw

Een nieuw, polyvalent gebouw dat de bewoners zowel een gebedsruimte als een modern gemeenschapshuis zou bieden. Het is een gebouw dat niemand uitsluit, maar integendeel mensen kan samenbrengen. Het is er voor iedereen. Architect en installateur zijn op zoek gegaan naar een uitnodigend, transparant project dat vertrouwen en geborgenheid uitstraalt. De gevels van het gemeenschapsdeel zijn bekleed met PIGMENTO® rood en die van het kerkgedeelte met QUARTZ-ZINC® PLUS, alles samen goed voor een oppervlakte van ongeveer 800 m².

Deze kerk is iets speciaals en dat verdient dan ook een speciale, meer creatieve aanpak.
Er zijn hier drie baanbreedtes. Elke lijn loopt door, langsheen de grote glaspartijen en van gevel naar dak. Dat geeft een speels en dynamisch beeld. Zink laat heel wat creativiteit toe, het is duurzaam, zuiver. Ecologisch is zink een van de betere producten, het geeft de vrijheid in vormen, je kan daken en wanden in hetzelfde materiaal uitvoeren, waardoor je mooie effecten krijgt in belijning.

Hier is ZINC PLUS® ideaal. “Door de witte coating op de onderzijde heeft het zink geen verluchting meer nodig. Hierdoor kan je veel mooiere detailleringen en aflijningen realiseren, het oogt subtieler, fijner. Dat is plezant om te doen. Zonder ZINC PLUS® hadden we de dakgoot veel breder moeten maken en zou het resultaat bom- bastischer zijn. Nu oogt het slank en elegant doordat de banen net- jes doorlopen tot in de nok. Het moet ijl worden naar boven toe, je ziet het gebouw letterlijk naar de hemel reiken”. VMZINC installateur Jef Raemen staat ook achter ZINC PLUS® « omdat het sneller werkt, zeker als je de bebording in rekening neemt », Het is ook eenvoudiger toe te passen. Met ZINC PLUS® heb je geen verluchtingsruimte nodig, je wint dus heel wat plaats. En het is ook veel doeltreffender tegen waterinfiltratie op plattedakhellingen. Vroeger kon sneeuw wel eens zo’n spelbreker zijn, maar niet met ZINC PLUS®. Zink heeft zoveel voordelen. Graffiti, bijvoorbeeld, is veel gemakkelijker te verwijderen van zink dan van steen. En nu, met ZINC PLUS®, is het helemaal top. De vele mogelijkheden die er nu zijn qua design en ontwerp vind je in andere materialen niet gauw terug.

Met de juiste vakman ontstaat er een prachtig resultaat. Gelovig of niet, binnenkort is iedereen welkom in deze nieuwe ontmoetingsplaats. Een lichtrijk, ludiek, dynamisch gebouw met een prachtige gevel dankzij VM Building Solutions.

Wenst u meer informatie over dit project of zink in het algemeen? Mail ons uw vragen of neem vrijblijvend contact op met uw vertegenwoordiger.

Zink